Общество

Появи се първата снимка на модернизирания тежък огнемет „Тосочка“

На репетицията за парада на Победата в Алабино, близо до Москва, перспективният тежък огнемет „Тосочка“ за пръв път попадна в обективите на журналистите.

Това, което го отличава от машините от семейството ТОС-1, е базовата конструкция. Ако „Буратино“ и „Солнцепек“ използват за придвижване шасито на танка T-72, то „Тосочка“ е монтиран на камион с висока проходимост „Урал“, което увеличава мобилността на системата.

Преглед на изображението в Twitter

Машината е подобна на публикуваните по-рано схематични изображения на ТОС-2 (още едно название за огнемета). Поради ъгъла на снимката не се вижда още една ключова разлика между „Тосочка“ и неговите предшественици – манипулаторът от страната от дясната страна. С негова помощ инсталацията може да бъде зареждана независимо. В ТОС-1 и ТОС-1А за това е необходима транспортна зареждаща машина, пише „Российская газета“.

На кабината са монтирани комуникационни системи и сателитният навигационен приемник ГЛОНАСС. Благодарение на тях „Тосочка“ може да получава информация за целите от автоматизирана система за управление на войските, да насочва огъня с помощта на безпилотни летателни апарати, а времето за привеждане в бойна готовност е намалено.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest