Популярни руски мезета изненадаха китайците: „Как се яде това?“
В Китай популярнo руско мезе бе определено като „тежка“ храна за смели хора.
За това пише интернет-порталът Sina.
Така сред подобни ястия авторът нарежда хайвера, не толкова заради вкусовите му качества, колкото заради цената, пише РИА „Новости“.
„В очите на руснаците това е обикновено мезе за алкохол. Този подход не може да не предизвика завист в много китайски ценители на храната“, пише на сайта.
След хайвера се нареждат суровите пушени колбаси и осолената сушена риба. В публикацията се отбелязва, че тя напомня сашими (сурови филета от месо, риба и морски дарове, нарязани на тънки ивички), но в Китай не обичат сурова риба, която е и осолена.
„Как изобщо може да се яде това? С това руско мезе много трудно се свиква, мисля, че едва ли ще искате да го пробвате, нали?“, чуди се авторът.
Освен това за пример е дадена сельодка с картофи, съчетание, което авторите наричат „доста странно“.
„Мисля, че много хора познават миризмата на консервирана сельодка и лесно ще се съгласят, че тя е непоносима. Не мога да си представя вкуса на сельодката, ако не е маринована“, пише авторът.
Последното мезе, за което се разказва в материала, са киселите краставички. Китайците обаче много ги харесват, за разлика от предишните храни.
„Това мезе изглежда много по-добре от първите три“, заключава авторът.
Между другото, китайските интернет потребители често хвалят за ястията от руската кухня. Те оценяват високо богатите супи, изобилието от леки мезета и техния наситен вкус.
източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ