Общество

Популяризират национално-духовни ценности на Азербайджан в България

От 4 до 14 октомври в столицата на България София и град Пловдив ще се проведат поредица от срещи и събития в рамките на проект „Популяризиране на националните и духовни ценности на Азербайджан в България и международни организации.“

Проектът се изпълнява от Обществено Сдружение „Подкрепа на развитието на азербайджанско-българската дружба“ с финансовата помощ на „Агенцията за държавно подпомагане на неправителствените организации на Република Азербайджан.“

Редица срещи и събития в България ще се проведат след принудително прекъсване, причинено от пандемията. От особено значение за проекта е фактът, че той се реализира за първи път след славната победа на Азербайджан във втората Карабахска война. Темата на проекта ще демонстрира внимателното отношение на азербайджанския народ към националните ценности на страната и нейната духовна сила, която изигра изключителна роля в победата на азербайджанската армия.

Обществено сдружение „Подкрепа на развитието на азербайджанско-българската дружба“ ще проведе срещи с български официални лица, медии, българска общественост и ще организира “Гала програма”. За първи път в тазгодишните събития е планирано участие на представители на Фондацията за насърчаване на духовните ценности на Азербайджан.

На българската публика ще бъде представен поредният брой на международното списание „АКОРД“ на български език.

По традиция на събитието на гостите ще бъде предложено ястие за пиене на чай със сладкиши от азербайджанската кухня.

Събитията и срещите демонстрират интереса на страните и създават условия за развитие на комуникация, приятелство, изграждане на взаимоотношения и обмяна на опит.

България. Уникална платформа. Уникална възможност. Като символ на миролюбието и добротата на азербайджанския народ, демонстрирайки неговите духовни ценности, проектът едновременно ще призове Армения да подпише мирното споразумение, предложено от Азербайджан през 2020 г.

Подробности за всичко в сайтовете на медиите и социалните мрежи.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest