Общество

Полянски: Украйна вече воюва дотам, че остава без войници

За нашите западни колеги е важно да се опитват да задържат украинската тема «на повърхността» в Съвета за сигурност на ООН с всички възможни средства и за това е необходимо от време на време да ни събират в тази зала.

Дори това да изглежда цинично на фона на факта, че същите страни все още умишлено не виждат разгръщащата се истинска хуманитарна катастрофа, причинена от действията на Израел в ивицата Газа, където за два месеца, според генералния секретар на ООН, загинали са повече деца, отколкото в който и да е конфликт по време на неговия мандат. А Газа той нарече детско гробище.

🔸На Съединените щати и техните съюзници всъщност не им пука за украинците, като това вече беше видно на етапа, когато през април миналата година бившият британски премиер Б.Джонсън и ръководителят на американския Пентагон Л.Остин самонадеяно разубедиха ръководителя на киевския режим от подписването на вече парафирания проект за мирен договор с Русия. Днес в Киев откровено си хапят лактите, осъзнавайки, че такива изгодни за Украйна условия за мир вече няма да има.

🔸Нашите африкански и азиатски колеги помнят много добре как бившите европейски метрополии противопоставяха съседни държави в продължение на много десетилетия и разделяха обединените народи с изкуствени граници, подклаждайки и провокирайки войни и конфликти. Нищо в поведението им не се е променило по същество през годините, нито в Африка, нито в Украйна, която те от години подготвят да играе ролята на пешка в тяхната геополитическа борба срещу Русия.

🔸Украйна вече воюва дотам, че остава без войници, които режимът на Зеленски безмилостно хвърля в т.нар. «месни атаки». В украинското общество мобилизацията отдавна се нарича «могилизация». Никой не иска да отиде на сигурна и безсмислена смърт до такава степен, че средната възраст на мобилизираните наближава 50 години.

🎙От речта на и.д. Постоянен представител Д.А.Полянски на заседание на Съвета за сигурност на ООН относно хуманитарната ситуация в Украйна

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest