Полицията във Волгоград хвана шестгодишно момче, планирало да купи играчка за 3000 евро

Шестгодишно дете, намерено само на спирка във Волгоград с 275 000 рубли (около 3130 евро) в джоба, беше върнато на семейството му.

Момчето, от чийто джоб на панталона стърчала пачка банкноти с номинал 5000 рубли, е забелязано около 08:30 ч. (московско време) във Ворошиловския район на Волгоград от полицейски служител. Пред полицая детето е назовало само малкото си име, съобщиха пред журналисти от пресслужбата на МВР за Волгоградска област.

„Сътрудници от подразделението по въпросите на непълнолетните са установили данните на детето и са го отвели вкъщи. Според бабата на момчето сутринта, докато е била в кухнята, внукът ѝ незабелязано е взел 275 000 рубли, които семейството е пестило за ремонт, и излязъл от апартамента. За отсъствието на внука си бабата е разбрала едва когато полицаите го отвели в апартамента“, казаха от пресслужбата.

По-късно станало ясно, че след смъртта на майката детето живее с баба си, която е негов настойник, с двете си по-големи сестри и с брат си.

„Не е извършено престъпление срещу детето. Момчето е признало, че планирало да си купи играчка. Парите са върнати на баба му“, добавиха от пресслужбата.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest