„Полет в изкуството“ за Александър Тончев

Възпитаник на проф. Иван Добчев Александър Тонев попадна в тазгодишните номинации на Фондацията „Стоян Камбарев“ заради концентрираната си актьорска енергия, за органичното и деликатно присъствие на театралната сцена и пред камерата във филма „Блаженият“ на режисьора Станимир Трифонов, както и в няколко късометражни филма.

Младият актьор беше отличен с наградата за „Полет в изкуството Стоян Камбарев“, връчена му  от Яна Титова и Алекс Алексиев.

Александър Тонев впечатли един от най-известните кастинг директори в Англия –Марк Самърс, който се включи от Лондон, за да го покани да участва в поредица от кастинги, които прави за големи международни продукции. Младият актьор бе изненадан и с примамливото предложението да изиграе главните роли в 3 филма и един спектакъл!

 „Изкуството за мен? Може би е нещо като път или изваждане на човека от обикновеното му ежедневно живеене и възприемане на света. Една атака срещу навиците, които притъпяват нашите сетива, атака срещу механичното живеене. Опит да прогледнем отново за чудото на живота. Театърът ни помага да се вгледаме в човека, ангажира ни с цялата истина за нас самите, с онова, което сме забравили или неподозирали, че има“, споделя Александър в интервюто си за impressio.bg.

Pin It on Pinterest