Общество

Полет на Су-57 в екстремен режим

Министерството на отбраната на Руската федерация публикува видео с полети на изтребители от пето поколение Су-57.

По информация на военното ведомство, пилотите на ВКС напълно са се запознали с новия самолет, като са се научили как да контролират бойните летателни средства във всички режими на полет, включително в режими на изключителна височина, претоварване и скорост, предаде РИА „Новости“.

На кадрите се виждат летците, които упражняват единично и групово пилотиране, летене на ниска и изключително ниска височина, както и използването на авиационните оръжия. Последният етап е изпълнение на елементи на близък въздушен бой.

Су-57 е руски изтребител от пето поколение, предназначен да унищожава всички видове въздушни, наземни и надводни цели. За първи път лети през 2010 година. Комбинацията от висока маневреност с възможността да изпълнява свръхзвуков полет, както и модерната му авионика и понижена видимост, му осигуряват превъзходство пред конкурентите.

На форума „Армия-2019“ беше подписан договор за доставка на 76 изтребителя Су-57 за руските ВКС. В момента продължават тестовете на този самолет, по време на които се проверява функционирането на неговите системи, както и условията на работа на двигателя.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest