Показаха разрушителното действие на необикновен „руски куршум“

Група ентусиасти по изпитания на стрелково оръжие от САЩ заснеха тествове на куршуми руско производство и показаха какво въздействие има това „руско оръжие“ на различни видове препядствия.

Кадрите предизвикаха бурни дискусии сред потребителите.

На видето е демонстрирана стрелба от различни видове винтовки с „руски куршуми“ от 12-ти калибър. В руската класификация те съответстват на 17, 145 мм. Куршумите наистина имат необикновена форма и е много интересно да се види какви препятствия могат да преодолеят, пише „Российская газета“.

Отначало целта е кевларова бронежилетка без стоманена пластина. Тъй като стрелбата се води от малко разстояние – няколко десетки метра – боеприпасите пробиват бронежилетката като дреха.

Следващата цел е военна каска на силиконов манекен. Удивително, но „руският куршум“ пробива и нея! Оръжейните изпитатели коментират, че при такъв удар войникът, който е бил защитен от каската, вероятно няма да оцелее, тъй като боеприпасите преминават през нея.

Следващото препятствие е тежка торба с цимент. Но и тя се оказва пробита, а бутилката с минерална вода, която стои зад нея, е напълно унищожена и разбита.

И накрая за куршума руско производство има и последна цел – дебело чугунено кубче с дебелина няколко сантиметра. Изненадващо, и тук боеприпасите се справят, като пробиват тежката мишена. Авторите на видеото стигат до извода, че „руският куршум“ трудно може да бъде спрян с каквото и да било. В същото време марката и заводът за производство на руските боеприпаси не са посочени.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest