Показаха обновения автомат АК-12

Показаха на видео обновения автомат АК-12, представен на форума „Армия 2020“

„Според резултатите от войсковата експлоатация на автомата АК-12 в частите и подразделенията на министерството на отбраната бяха въведени конструктивни изменения, които подобряват ергономичността на оръжието и повишават удобството на неговото техническо обслужване“, се казва в описанието към видеото, предаде „Российская газета“.

Според концерн „Калашников“ новото оръжие има регулируем приклад. Масата му е 3,5 кг, а пълнителят е предназначен за 30 патрона от калибър 5,45х39 мм.

Основното предимство на новото оръжие в сравнение с класическия „Калашников“ е повишената точност и кучност на стрелба от всякакво положение. Това е постигнато благодарение на промяна в конструкцията на газоотводния механизъм, цевната кутия и други системи. Сега е възможно да се провежда и стрелба от по два изстрела.

Ергономичността на автомата е увеличена значително. Резбовият накрайник на дулния спирач е заменен с байонет, който позволява бърза смяна с шумозаглушител. AK-12 има няколко планки „Пикатини“ за инсталиране на допълнително оборудване: оптични прицели, фенери и лазерен целeуказател.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest