Общество

„Подкрепата на ционисткия режим в окупацията показва природата на едностранчивостта“

Али Багери Кани направи забележките пред министрите на външните работи/международните отношения на БРИКС в руския град Нижни Новгород във вторник.

Висшият ирански дипломат подчерта значението на възникващата многостранна коалиция в рамките на БРИКС за установяването на нови глобални финансови, икономически, търговски и политически структури, подчертавайки влиянието на западния унилатерализъм в подкрепата на действията на ционисткия режим в Газа.

Багери Кани характеризира Газа като крайната проява на резултатите от едностранчивостта, подчертавайки смъртта на десетки хиляди невинни, клането на жени и деца, разселването на безпомощни хора, убийството на множество журналисти и членове на международни организации, заличаването на градската инфраструктура , разрушаването на множество медицински, религиозни, образователни и административни съоръжения, разпространението на различни болести сред потиснатото население и най-вече предоставянето на военна, финансова, логистична, политическа, правна и медийна подкрепа на окупиращите и дискриминационни режим като само част от същността на едностранния световен ред.

Ислямска република Иран твърди, че борбата срещу окупацията е неоспорима реалност, докато окупацията продължава. Следователно единственото трайно решение е незабавното и безусловно прекратяване на окупацията на всички територии, последвано от референдум под наблюдението на ООН, включващ всички палестинци – мюсюлмани, християни и евреи – за решаване на бъдещето на палестинската нация и държава, каза той подчертано.

На друго място в забележките си Багери Кани подчерта тактиката на сплашване, използвана от доминиращи системи, като икономически санкции, като посочи, че Ислямска република Иран е издържала години на едностранни санкции, наложени от Съединените щати. Въпреки това Иран успя да изковае нов път на напредък под такъв натиск чрез концепцията за икономика на съпротивата. Този подход включва прилагане на гъвкави вътрешни механизми и установяване на сигурни външни връзки, което позволява на Иран ефективно да неутрализира и заобикаля санкциите.

Ислямска република Иран, подчертавайки своята готовност да демонстрира модел на резистентна икономика, твърди, че е настъпил моментът БРИКС и съюзническите нации сериозно да обмислят жизнеспособен модел за финансова, парична и банкова автономия, която е независима от едностранни механизми, заключи той .

източник: irna.ir

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest