Почина Радослав Янкулов

Бившият директор на Българското национално радио Радослав Янкулов е починал днес, съобщиха негови близки във Фейсбук.
Популярният радиоводещ от години страдаше от тежка форма на диабет – беше на лечение с инсулин. В едно интервю от 2010-а споделя, че провежда лечението от 15 години преди това:

„Имам диабет. Съобразявам се с този факт. Правя всичко възможно да живея по максимално интересен, полезен и приятен за мен начин. Често хората около мен ми правят забележка, че слагам сол в салатата. Аз мисля, че ако не се сложи сол, няма да ми е сладко. Твърдят, че солта е вредна. Като не ям сол, какво ще направя? Ще си удължа живота с 5 години? Това години ли са?! Това са просто 5 години, в които ядеш безвкусна манджа! Имам свои теории, които не са лекарски и не са природосъобразни. Но на мен ми вършат работа!“

Радослав Янкулов бе точно такъв, какъвто го описва този цитат – отворен, симпатичен човек и мъж с ярка индивидуалност. Чутовен работохолик.
Роден е в София през февруари 1953 година. Възпитаник на легендарната Седма гимназия в София, откъдето в 10-и клас се премества в спортното училище „Олимпийски надежди“. Завършва ВИФ и журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“.
През 1976 г. постъпва в БНР – програма „Хоризонт“, която напуска през 80-те и за кратко става зам.-главен редактор на спортната редакция в БНТ. През 1992 г. оглавява частното радио „Експрес“, а след него ръководи радио „99“, софийския канал на радио „Канал Ком“ и радио „Спорт“.
Бил е шеф на пресслужбата на БФС от 2001 до 2003 г. и директор на БНР в периода 2013-2016-а година.
Радослав Янкулов е семеен, има две дъщери.
Няма официално съобщение кога ще е поклонението пред тленните му останки.
Поклон пред паметта на журналиста и човека Радослав Янкулов!

Pin It on Pinterest