Почина Андрей Мягков, звезда от едни от най-популярните съветски филми

Народният артист на Руската съветска федеративна социалистическа република (РСФСР), звездата от филма „Иронията на съдбата“ Андрей Мягков почина на 82-годишна възраст.

Това съобщи РИА „Новости“, като се позова на Московския художествен театър (МХТ) „Чехов“ в четвъртък, 18 февруари.

Причината и обстоятелствата около смъртта все още не са ясни. Датата и мястото на погребението на актьора също не са обявени, пише Лента.ru.

Мягков е роден в Ленинград на 8 юли 1938 година. През 1960-те завършва училището при Московския художествен театър и започва да служи в театър „Съвременник“. Мягков дебютира в киното през 1965 г., като изпълнява главната роля в комедийния филм на Елем Климов „Приключенията на зъболекар“ с Алиса Фрейндлих.

Актьорът е известен най-вече с главните си роли във филмите на Елдар Рязанов „Служебен роман“ и „Ирония на съдбата или честита баня“. Играе и във филми като „Жесток романс“ и „Гараж“. Мягков участва и във филмите „Времето е хубаво в Дерибасовская или отново вали в Брайтън Бийч“, „Дни на турбините“, „Надежда“ и „Сребърни тръби“. Актьорът получава званието Народен артист на РСФСР през 1986 година. През май 2019 г. е награден с орден „За заслуги пред отечеството“, III степен.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest