Пилотите от ЗВО показаха класа в Курска област

Всеки трети пилот усъвършенства уменията си за изпълнение на бойни мисии.

Пилотите и щурманите на Ленинградската армия на ВВС и ПВО преминаха тренировки в Курска област и потвърдиха квалификацията си, съобщиха от пресслужбата на Западния военен окръг (ЗВО), цитирани от ТВ „Звезда“.

Пилотите изстреляха неуправляеми ракети, пускаха авиобомби и поразиха цели по земята с 30-мм авиационно оръдие. Военнослужещите също изминаха път с дължина около 300 км, в посоченото време стигнаха до три повратни пункта и преодоляха системата за противовъздушна отбрана (ПВО) на условен противник.

За да се получат максимален брой точки, е необходимо да се поразят три пъти целеви области с диаметър 15 м с неуправляемите ракети НАР С-13 ДФ и с помощта на авиационното оръдие ГШ-31.

Всички военни служители успешно преминаха тестове, всеки трети пилот повиши квалификацията си.

С-13 (Индекс на УВ на ВВС – 9-A-730) е неуправляема авиационна ракета, предназначена да унищожава вражеска техника и човешка сила, които са в укрепени укрития.

С-13ДФ получи актуализиран ракетен двигател, както и модифицирана бойна глава с детонационна смес с голяма мощност. Специален накрайник пробива бетонни стени с дебелина до 1 м, а термобаричната част се задейства вътре в конструкцията (сместа се разпръсква във въздуха и се разсейва).

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest