Общество

Пилотажните групи „Стрижи“ и „Руски витязи“ показаха програмата си за МАКС 2021

Участието на руските въздушни акробати на МАКС не е просто шоу за зрителите, но и демонстрация на възможностите на руската авиационна техника.

Руските авиационни групи за висш пилотаж „Стрижи“ и „Руски витязи“ показаха пред журналисти новата си летателна програма, с която ще участват на авиокосмическия салон МАКС 2021. Летците ще изпълнят фигури на най-новите многоцелеви изтребители и ще използват възможностите им на максимум.

След бурите и огромните количества дъждове над Русия времето най-сетне се успокои и в почти безоблачното небе над авиобаза „Кубинка“ изтребителите отработиха елементи от програмата си за демонстрационната част на авиокосмическия салон МАКС, който стартира в Жуковски на 20 юли.

https://www.youtube.com/embed/ti9mBEER0tY

Представлението на пилотажните групи в рамките на МАКС, разбира се, е шоу за зрителите, но на първо място е демонстрация на възможностите на руската авиационна техника. Летците изпълняват елементи, които дават максимално пълна представа за това на какво действително са способни тези бойни машини при умела употреба. Именно благодарение на такива демонстрации потенциалните чуждестранни купувачи могат да ги оценят най-добре, пише ТВ „Звезда“.

Тази година ще видим нова летателна програма с многочислени престроявания. Летците от пилотажната група „Стрижи“ в състав от шест екипажа на изтребители МиГ-29 ще демонстрират фигури като „звезда“, „стрела“, „пирамида“, „самолет“, „синхронни бъчви“ и др.

„Руските витязи“ ще отработят фигурите си на новите многоцелеви изтребители Су-35. На тях летят отскоро, като преди демонстрираха майсторството си на Су-27 и Су-30.

Су-35 е самолет от поколение 4++. Стои на въоръжение и в Китай, а благодарение на възможностите си, близки до тези на самолет от 5-о поколение, има богат експортен потенциал.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest