Общество

Пилот на ВКС приземи самолет с отказал двигател и спаси десантчици

Летец от Въздушно-космическите сили на Русия приземи военнотранспортен самолет с отказал двигател на неподготвена площадка.

На борда е имало десетима десантчици и трима членове на екипажа, съобщиха за РИА „Новости“ от министерството на отбраната.

„За ограничено време командирът на въздухоплавателния съд старши лейтенант Максим Кабаков грамотно е оценил обстановката, доложил на ръководителя на полета за необикновената ситуация във въздуха и готовност да извърши принудително кацане извън летището, на площадка, избрана от въздуха“, съобщиха от военното ведомство, пише ТВ „360“.

Инцидентът се е случил в Псковска област, докато самолетът изпълнявал планови учебно-тренировъчни полети, като военните отработвали десант. След излитане от летището в Крести на височина над 100 м двигателят загубил тяга. Тогава самолетът с десантчиците спрял да набира височина и започнал да губи скорост.

След като получил разрешение, пилотът приземил неизправния самолет. Никой от намиращите се на борда не е пострадал, а самолетът също не е повреден. След технически преглед и ремонт, той ще продължи да се използва. Старши лейтенант Кабаков ще бъде награден.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest