Общество

Петте най-важни нови машини от руската военна индустрия през 2021

Лекият тактически „невидим“ изтребител Checkmate оглави ТОП-5 на експортните новости на руския отбранителен комплекс за 2021 година.

В класацията влязоха още разузнавателно-ударният дрон „Орион-Э“, реактивната система за залпов огън „Тосочка“ с термобарични боеприпаси, автоматът „Калашников“ АК-19 и зенитната ракетна система С-350Е „Витязь“, пише „Российская газета“.

Както съобщават от пресслужбата на „Рособоронекспорт“, изследването е подготвено след проведените през 2021 г. военни салони и изложения. От тях 10 се състояха в чужбина и 7 в Русия.

Освен това чуждестранните военни проявиха голям интерес към зенитните ракетно-оръдейни комплекси „Панцирь-С1М“, комплексите за радиоелектронна борба „Красуха“ и комплексите за противодействие на малоразмерни безпилотни летателни апарати „Репелент-Патруль“.

Представените на Dubai Airshow пълномащабни образци на вертолетите Ми-28НЭ, Ка-52 и Ка-226Т в нов облик, станаха едни от най-посещаваните.

„Обемът договори, подписани през 2021 г. със страните в Африка на юг от Сахара, са приблизително за 2,5 млрд. евро. По време на среща на върха в Индия бе подписан дългоочакван договор за лицензирано производство на автомати АК-203 с перспективно безпрецедентно 100-процентово ниво на локализация в страната“, каза ръководителят на „Рособоронекспорт“ Александър Михеев.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest