Общество

Петте най-брутални руски игри за пиене

Можете да ги пробвате у дома, но бъдете предпазливи. НАИСТИНА предпазливи.

  1. „Завърти бутилката“

CarolinaP/Pixabay, Russia Beyond

Руската версия на „Завърти бутилката“ е толкова проста, колкото и брутална. Играчите се нареждат в кръг и в центъра се поставя бутилка алкохол. Първият играч завърта бутилката и този, към когото сочи гърлото ѝ, пие. Повтаряйте, докато всички не се озовете на борда на самолет, но не помните нито да сте си купували билети, нито накъде отива самолетът.

  1. „Стълби“

Pixabay, Russia Beyond

Тази игра се е играла от руските младежи от 1980-те-1990-те години на стълбищата на панелните жилищни блокове, а основната цел е хората са се напият бързо.

Всичко, от което се нуждаете, е бутилка водка и стълбище. В обикновените съветски панелни сгради има 18 стъпала, разделени на стълбища от по 9 стъпала между всеки етаж. Капачка от бутилка водка се пълни с алкохола, играчът я изпива и стъпва на първото стъпало. След това изпива друга капачка и стъпва върху второто… В идеалния случай трябва да има 9 капачки, по една за всяко стъпало. Който издържи най-дълго, печели.

Уловката в тази игра не е обемът на алкохола, а начинът, по който се консумира в микро порции (една капачка съдържа около 7 г). По този начин алкохолът се абсорбира през лигавицата на устата и хранопровода и чрез вдишване на изпаренията, което му позволява да достигне до мозъка по-бързо, отколкото чрез храносмилателната система.

  1. „Алкохолен шах“

giphy.com, Russia Beyond

За да спечели тази игра, човек трябва да държи на алкохол и да бъде много умен. Това е обикновен шах, но с една особеност: на всеки ход пиете 25 г водка. Глътки вода или малки мезета не са задължителни и може да се използват като предимство: например по-силният играч не използва такива, а по-слабият използва.

Същите правила се прилагат и при пуловете, с малка разлика: 25 г не за всеки ход, а за всяко вземане – по този начин консумираният алкохол по време на всяка игра не може да надвишава 300 грама.

Победителят е този, който спечели настолната игра – или този, който все още може да прави ходове.

  1. „Руска рулетка“

Pixabay, Russia Beyond

Играта има различни имена, включително „Руска рулетка“, и е дори по-брутална от „Стълби“ или „Алкохолния шах“ по отношение на ефекта върху тялото.

Имате нужда от три шота, два от които са пълни с два вида силни спиртни напитки от един и същи цвят (например водка и бяла грапа), а третата с вода. (Ако нямате две едноцветни спиртни напитки, можете просто да използвате водка и водка). Важно е количеството на течностите да е едно и също и всички те да са с еднаква температура (чашите със студени течности ще се запотят отвън).

Шотовете се разбъркват и играчът трябва веднага да избере кой ще изпие първи и кой втори. Играчът няма право да мирише или проверява шотовете. Целта е да останеш последния (седнал, легнал… просто да имаш пулс), което е много трудно, когато смесваш водата с водка- или още по-лошо – водката с джин.

  1. „Мечката дойде!“

Pixabay, Russia Beyond

Това е игра за голяма компания, а вероятно и за такава, която обича да пие – представете си студенти от съветски технически университет или геоложки екип на шестмесечна експедиция.

Всички слагат по една банкнота на масата. След като всеки един пие, домакинът казва: „Мечката дойде!“ което е сигнал за всички да се скрият под масата. След малко домакинът съобщава, че мечката си е тръгнала, всички излизат, наливат си по още едно и поставят още една банкнота върху предишната.

„Мечката“ идва отново и отново, докато не изпълзи само последният пиещ – той е победителят, който взима всички пари! И вероятно ще трябва да изхарчи една добра част от тях за лекове за махмурлук на следващия ден.

Напомняме: Пийте отговорно. Прекомерното пиене може да доведе до тежки увреждания на здравето и дори до смърт.

По време на коронавирусната епидемия използвайте индивидуални чаши за пиене. Алкохолът НЕ е антидот за вируса.

автор: ГЕОРГИ МАНАЕВ

източник: bg.rbth.com

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest