Песков обясни ниската заболеваемост от коронавируса в Русия

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков обясни пред репортери защо в Русия има много по-малко хора с коронавирус в сравнение с европейските страни.

Според Песков шефката на Роспотребнадзор Анна Попова започнала да предприема мерки предварително и това дало ефект. Освен това веднага в руското правителство беше създадено централно управление, което започна да работи. И в правителството, и в отдела на Попова, подчерта Песков, много хора работят денонощно и това има своя ефект, предаде сайтът mk.ru.

Освен това говорителят отбеляза, че динамиката в страните е различна, защото навсякъде медицината е на различно ниво и не е необходимо да се правят сравнителни паралели.

„Всички сме в една и съща лодка, имаме нужда от консолидирани усилия както от нашите лекари, така и от международните“, каза Песков и добави, че основното е да разработим ваксина.

„Работата продължава и нашите лекари имат много добри постижения“, каза Песков, като отбеляза, че руските специалисти са в контакт с лекари от различни страни по този въпрос.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest