Песков обясни кога Путин се е научил да кара всъдеход

Президентът Владимир Путин отдавна може да кара всъдехода, който шофира по време на почивката си в тайгата, заяви прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков.

„Той се е научил да шофира всъдеход отдавна. Що се отнася до шофьорската книжка, не мога да ви кажа, просто нямам такава информация. Ще трябва да уточня“, каза Песков в отговор на въпрос кога Путин се е научил да кара всъдеход и дали има съответната шофьорска книжка, съобщава РИА „Новости“.

Говорителят на Кремъл бе помолен да разкаже и за екипите на президента и министъра, които включваха валенки и кожени якета. „Знаете ли, в Сибир не се ходи по панталони, обувки или палто, следователно екипировката е сибирска“, отговори той, потвърждавайки, че дрехите са руско производство, пише „Взгляд“.

Същевременно той се затрудни да отговори на въпроса дали Путин и Шойгу са посетили сибирска баня. Говорейки за трапезата, на която освен чай, има кисели краставички и бекон, Песков поясни: „Там обядваха, това е част от масата за хранене“.

Путин прекара уикенда в тайгата в компанията на министъра на отбраната Сергей Шойгу. Те се качиха на всъдеход и извършиха преход пеша в тайгата. Ръководителят на министерството на отбраната показа на президента своята работилница, където като хоби се занимава с дърворезба. Вижте още от екскурзията им в нашата ФОТОГАЛЕРИЯ!

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest