„Пазител на реда“ на Балканите: В Сърбия за първи ще се проведат Международните армейски игри

Град Кралево, където са короновани седем сръбски крале, се готви да отвори нова страница в историята си.

Тук за първи път в историята на Сърбия ще стартират Международните армейски игри и ще се проведе конкурсът „Пазител на реда“.

В Южна Сърбия предстои руската военна полиция да защити титлата си за най-добър пазител на реда, която си завоюва миналата година. И затова отговорността на руския екип е голяма, а подготовката му продължи още от първите дни от престоя на Балканите, пише ТВ „Звезда“.

Руската военна полиция тренира вечер на стадион на брега на река Ибър. Екипът от 6 души е събран от различни военни окръзи. Те са показали най-добри резултати в квалификационните състезания в Русия. Сега предстои финалът. Те ще трябва да се изправят срещу отбори от Сърбия, Казахстан, Иран, Кипър и Катар.

Участниците се стараят и в тренировъчната зала, а упражненията са специални. Алексей Гладков е един от най-опитните военни спортисти в екипа, като към него се обръщат за съвети за техниката. Но относно ролята му в екипа в интервю той казва, че това е общо дело, а неговият принос не е по-важен от този на останалите.

Тук е лекарят на екипа Сергей Кириченко – военен хирург, специалист по бойни травми. Но сега той е по-скоро спортен лекар. Задачата му е да въведе целия отбор във върхова форма до началото на състезанието. Внимателно следи подготовката, а след тренировки веднага проверява физическото състояние.

https://tvzvezda.ru/news/20218232057-yCp2d.html/player/

Отборите постепенно се събират в Кралево – тренировките започват веднага, привиква се и към климата. Предстоят още няколко дни подготовка. Участниците ще трябва да проучат трасето, да проверят оръжията и техниката. Състезанието „Пазител на реда“ започва на 29 август.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest