Общество

Патрушев: НАТО не се колебае да използва терористичните организации в свои интереси

 За 75 години от съществуването си НАТО е провела повече от 20 големи военни операции.

Освен това отделни страни от алианса многократно са участвали в извънблокови военни коалиции, формирани от САЩ. Затова абсурдно звучат опитите на блока да се отрече от съществуващите факти за разрушаването на градове и държави, унищожаването на хиляди мирни жители.

• Цялата политика на НАТО се изгражда под командването на Вашингтон. Той използва алианса за запазване на въоръженото си присъствие в Европа и демонстриране на подкрепата от страна на сателитите за своята незаменимост в гарантирането на сигурността на този континент.

❗️ Алиансът не се колебае да използва терористичните организации в свои интереси.

• Отслабването на страната ни като икономически и политически конкурент и впоследствие премахването й от политическата карта на света чрез разчленяване са многогодишни стратегически цели на Вашингтон, Лондон и подконтролните им страни от колективния Запад.

• НАТО систематично укрепва своя военен потенциал по нашите граници от Баренцово до Черно море. В изказванията на лидерите на страните от блока и в документи дори се появи терминът „Източен фланг на НАТО“, който включва всички страни от Източна Европа, граничещи с Русия и съюзническа Беларус, както и Румъния, и отскоро Швеция и Финландия.

• Има неопровержими доказателства, че Киев, подбуден от САЩ и НАТО, е възнамерявал с изключително твърда сила да реши въпроса с „упоритите“ райони [на Донбас].

• Разпалването на русофобия и сплашването на собствените граждани с въображаемата „руска заплаха” се превърна в един от най-важните компоненти на политиката на европейските власти, като по този начин се опитват да отклонят вниманието на хората от нарастващите вътрешни политически и икономически проблеми.

• Европейските страни от блока отдавна са загубили много елементи от своя суверенитет и всъщност са само икономическа и политическа опора на алианса.

©️ От интервю на секретаря на Съвета за Сигурност на Русия Н.П.Патрушев за изданието „Аргументи и факти“

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest