Патриарх Кирил предложи алтернатива на абортите

Патриархът на Москва и на цяла Русия Кирил призова жените, които не искат да раждат по различни причини, да не правят аборти, а да дават децата си на Църквата.

Според него там ще помогнат за възпитанието и отглеждането на детето, като няма да възпрепятстват срещите с майка му, пише РИА „Новости“.

„Напротив, ще направим всичко, за да укрепим вашето семейство, макар и непълно, но имащо стойност както пред Бога, така и по отношение на цялото ни Отечество“, каза патриарх Кирил във видеообръщение към участниците в Общоцърковния конгрес за социално служение, публикувано в YouTube канала на Руската православна църква.Tatiana Morozova/Global Look Press

Предстоятелят на църквата благодари на всички, които подкрепиха предложението за създаване на кризисни центрове за жени, поставени в трудни житейски ситуации.

„Църквата постоянно свидетелства за страшен проблем – проблема с абортите. (…) Ние сме голяма страна и има нужда от нас да има повече. И няма друга по-ефективна възможност да повлияем на демографията, както радикално да съкратим броя аборти. Към това призовава църквата“, каза той.Elena Sikorskaya/Global Look Press

Патриархът подчерта, че държавата трябва да положи усилия за разрешаване на този „критично важен за съхраняването на народа въпрос“.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest