Патриарх Кирил изпрати 8 тона медицински материали в Италия

Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил изпрати 8 т материали в италианския регион Пулия, съобщи губернаторът Микеле Емилиано. В този регион, в гр. Бари, се пазят мощите на Свети Никола.

„Приятелството се познава в беда, а патриарх Кирил не отказа подкрепата си за регион Пулия… Обърнахме се към него за помощ, разказвайки му за трудната ситуация, както и за необходимостта от оборудване и маски. И патриархът ни отговори, като написа прекрасно писмо, и днес получихме важен подарък“, пише Емилиано във Facebook, цитиран от вестник „Комерсант“.

Русия изпрати в страната самолети с помощи за борбата срещу коронавируса. Те доставиха руски специалисти и оборудване. Русия също така предостави хуманитарна помощ на Босна и Херцеговина, Сърбия, Китай и САЩ. По-късно Държавният департамент заяви, че САЩ купуват медицински изделия и консумативи от Русия. Руското външно министерство твърди, че половината от разходите са платени от Руския фонд за преки инвестиции (РФПИ), а другата половина от американската страна.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest