Първият вертолет от луксозен клас „Ансат“ Aurus ще бъде доставен през 2020

От държавната корпорация „Ростех“ заявиха, че са „в напреднал етап на преговори“ с няколко клиенти.

„Ростех“ планира да предаде първия луксозен хеликоптер „Ансат“ Aurus на поръчител още тази година, каза в интервю за ТАСС първият заместник-управител на държавната корпорация Владимир Артяков.

„Днес сме в напреднал етап на преговори с няколко клиенти. Очакваме да прехвърлим първия хеликоптер още тази година“, каза той. Артяков допълни, че в началото на годината „Ансат“ Aurus успешно е преминал серия от полетни тестове, в резултат на което Федералната агенция за въздушен транспорт е одобрила промени в сертификата за хеликоптер, което позволява експлоатацията на „Ансат“ в тази модификация.

„Що се отнася до производствените планове, корпоративните хеликоптери по целия свят, включително „Ансат“ Aurus, са ексклузивни продукти. Мащабните методи за планиране на продажбите не са напълно приложими за тях. Следователно, обемът на продукцията ще бъде до голяма степен определен от нуждите и желанията на нашите клиенти“, отбеляза Артяков.

По-рано министърът на промишлеността и търговията на Руската федерация Денис Мантуров заяви, че продажбите на вертолета „Ансат“ Aurus се планират на ниво 20-25 единици годишно, като се започне от 2021 година.

На международното авиокосмическо шоу МАКС-2019 в подмосковския град Жуковски през август 2019 г., хеликоптерът „Ансат“ беше представен с подобрена комфортна кабина, направена в стила на марката Aurus. Дизайнерският проект на салона е създаден от специалисти от руския холдинг „Вертолеты России“ и Научноизследователския автомобилен и автомоторен институт (НАМИ). Модификацията е насочена към корпоративния и VIP транспортния пазар.

Лекият двуместен многоцелеви хеликоптер „Ансат“ се произвежда от Казанския вертолетен завод от 2013 година.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest