Oткриха Шестата фотоизложба „Виж София – променяме я заедно“

Шестата фотоизложба „Виж София – променяме я заедно“ беше открита от председателя на Управителния съвет на КСБ инж. Илиян Терзиев  и зам.-кмета на Столичната община Дончо Барбалов. Пред гостите на събитието инж. Терзиев сподели,  че инициативата за изложбата е започнала  преди 6 години заедно с кмета Йорданка  Фандъкова. „Тогава не  смятахме, че тя ще придобие такъв голям отзвук не само в строителните среди, но и сред гражданите на столицата.  Надяваме се инициативата да продължи и занапред, за да може да показваме постиженията на българските строители, както и това, което се случва в София, и с какви темпове тя се променя”, каза председателят на УС на КСБ. Той обясни, че в изложбата са  представени обекти от целия строителен спектър – метро, ремонтирани улици и булеварди, нови сгради, обновени площади, санирани училища и детски градини. Инж. Терзиев посочи, че в изложбата са включени обекти, реализирани  както с публични, така и с частни инвестиции. „Изборът не беше лесен – от над 100 обекта избрахме 60, които са на паната.  Опитали сме се да представим най-доброто, което сме направили през годината. Всеки уважаващ себе си строител влага душата си в нещата, които прави. Във всеки един представен в изложбата обект са вложени душата и сърцето на изпълнителите”, подчерта инж. Терзиев.

Зам.-кметът Дончо Барбалов благодари  на КСБ и на в. „Строител” за осъществяването на изложбата. „Ние виждаме едни  прекрасни нови сгради, реновирани здания, производствени халета, паркове. Трябва да отдадем дължимото на строителите в навечерието на техния празник – Димитровден. Надявам се тази инициатива да продължи, за да може всички да видят какво се случва в нашия град и да знаят, че зад това стои  много усилен труд от страна на общината и на строителите“,  каза Барбалов и подчерта, че ако се експонират снимки на всички обекти, изпълнени от строителите през годините, експозицията ще стигне до Софийския околовръстен път.

Изложбата „Виж София – променяме я заедно“ е организирана от Камарата на строителите в България (КСБ) и вестник „Строител“, със съдействието на Столичната община. Традиционно тя е посветена на Деня на строителя – Димитровден. Изложбата е съставена от 60 пана с авторски творби на екипа на в. „Строител“ и въздушно заснети снимки с квадрокоптер (дрон) на знакови обекти, изградени в столицата. До 2 ноември включително гражданите и гостите на София ще могат да видят как градът се променя благодарение на реализацията на различните строителни проекти и съхраняването на културно-историческото ни наследство. И през тази година 60-те пана представят редица обновени улици и булеварди, санирани детски градини и училища, столичното метро, нови сгради, цветни мозайки, изградени или рехабилитирани паркове и зони за отдих, храмове и други красиви обекти в София.

Изложбата е осъществена с подкрепата на „Геострой” АД,

„Джи Пи Груп” АД „Главболгарстрой Холдинг” АД,

„Пайп Систем” АД и „Катрагруп” ЕООД.

Pin It on Pinterest