Общество

Откриха нов и модерен STEM кабинет в частното училище „Цар Симеон Велики“

Посланичката на Италия Н. Пр. Джузепина Дзара беше почетен гост на церемонията по прерязване на лентата по повод откриването на нов и модерен STEM кабинет (Наука, технологии, инженерство и математика) в частното училище „Цар Симеон Велики“, намиращо се в с. Иваняне, където от следващата учебна година ще започне изучаването на италиански език от първи клас.

Посланичката Дзара беше посрещната от основателите на образователния комплекс д-р Милен Врабевски и д-р Росица Врабевска, както и от директорките Мария Иванова и Константина Нешева. На събитието присъстваха и председателят на Конфиндустрия България, Роберто Санторели, и директорът на Конфиндустрия България, Мила Ненова.

След това три ученички от шести клас, подпомогнати от учителката си по химия и физика Станислава Стефанова, проведоха два експеримента в новия STEM кабинет, показвайки как училището прилага иновативна методика на преподаване, която излиза извън рамките на присъственото обучение и превръща децата в истински главни действащи лица на образователния опит.

Частното училище „Цар Симеон Велики“ и неговият преподавателски екип са награждавани неколкократно за иновативния си подход, като се открояват постиженията им именно в областта на STEM предметите.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest