От къде да си купим нещо, произведено в Русия?

В днешно време пътуването по света (включително в Русия) не е лесна задача.

Но какво от това, ако можете да се сдобиете с всички сувенири от една страна, без да се налага да вземате виза и да прекосявате граници? Ето и нашия пътеводител към всички руски стоки, които можете да закупите онлайн или в близкия магазин.

Храна!

Магазин Gourmanoff , Ню Йорк/Gourmanoff

Може да ви прозвучи изненадващо, но големите градове по света имат руски супермаркети: Taste of Russia в Бруклин, Gourmanoff в Брайтън Бийч, Arbat в Будапеща, Rossia Supermarkt в Берлин или „Берёзка“ в България… Просто използвайте търсачката, за да намерите най-близкия! Там можете да откриете голямо разнообразие от най-невероятни стоки, като например: слънчогледови семки, вареники, руски сладолед, творог и, разбира се, хайвер!

Прочетете повече в нашето ръководство за храна тук.

Мода

„Волчок“, Mir stores

Русия не се свързва с висшата мода. Но има руски дизайнери като Гоша Рубчинский, които са известни по света, а дрехите им се продават в много страни (само в Ню Йорк има цели 4 магазина!). Outlaw Moscow, MIR Stores и Krakatau са само няколко марки, на които си струва да се обърне внимание.

Ето го нашия пътеводител към някои нови руски модни компании.

Часовници

chaykin.ru; sturmanskie.ru; slava.su

Уморихте ли се от едни и същи марки? Е, има няколко руски компании, които произвеждат страхотни часовници с дизайн, който няма нищо общо с нещата, които сте виждали досега! Заводът „Ракета“ има 300-годишна история, „Полет“ и „Слава“ са вдъхновени от съветските времена, а Константин Чайкин е синът на най-признатия руски часовникар.

Вижте нашия пътеводител към най-добрите руски часовници тук.

Козметика

Organic Shop/Organic Shop

Русия има много продукти за красота и марки, които могат да бъдат закупени в различни онлайн магазини по света. Babushka Agafia, Natura Siberica, Organic Shop, Velvet Hands и Pure Line са само малка част от всички руски козметични марки с органични (и дори веган) съставки от диви билки и цветя, сок от бреза и друки традиционни съставки.

Порцелан

Пропаганден порцелан/Императорски завод за порцелан

Искате да пиете кафето си от чаши с дизайн от Казимир Малевич? Императорският завод за порцелан произвежда статуетки, съдове и чаени сервизи с различни дизайни и теми. В съветски времена заводът продължава да работи под името Ленинградски завод за порцелан и произвежда „пропаганден порцелан“, проектиран от най-добрите авангардни художници на 1920-те години. През 2017 г. в чест на 100-годишнината от болшевишката революция, заводът преиздаде тези артикули и те са налични за поръчка. В много страни има магазини за руски порцелан, но той може да бъде закупен и онлайн.

Прочетете повече за историята на завода тук.

Бижута

Сергей Изместиев/Пресснимка

Днешните руски бижутери са по-слабо познати от Фаберже. Те обаче създават невероятни неща и получават едни от най-престижните международни награди. Всеки от тях има свой уникален стил и използва различни скъпоценни метали и камъни. Необикновените пръстени, гривни и обеци на дагестанския дизайнер Герман Кабирски се носят от знаменитости като Кайли Дженър и Селена Гомез.

Интериорен дизайн

Maisonette; Krapiva; MY Botanica

Забравете за IKEA! Руските дизайнери имат това, от което се нуждаете! Мебели, декорация, саксии за цветя, постери, тъкани, уютни свещи, съдове и други ръчни изделия, създадени от най-талантливите руски занаятчии.

Открийте марки с доставки по целия свят тук.

Стоки за Москва

Heart of Moscow/Пресснимка

Ако сте фен на Москва, определено трябва да обърнете внимание на тези сувенири. Най-хубавите стоки са създадени от компания Heart of Moscow, която цели да накара туристите да се влюбят в Москва. Фиби, тениски, чанти, чаши, чорапи – всичко има приятен минималистичен дизайн и голямо сърце.

Изпълняват международни доставки – heartofmoscow.ru

източник: RUSSIA BEYOND

Pin It on Pinterest