Общество

Осем от най-красивите места за нощни разходки в Москва

Светещи улици с ярки лампички, весели ресторантски квартали, уютни булеварди – Москва никога не спи и това го знаят всички!

Съберете идеи за най-романтичните нощни разходки в любимия си град.

1. Парк на светлината

Кирил Зиков/Агентство „Москва“

Новият парк в квартал Бибирево в североизточната част на Москва, открит през 2019 г., изглежда, е създаден специално за вечерни празненства. След залез слънце тук се включва необичайно преливащо осветление на големи люлки, арки и пътеки, превръщайки обикновения площад във вълшебна гора. В целия парк има фигури-пейки – топки, звезди, цилиндри, които също светят през нощта.

2. „Лианозовска разходка“

Управа на Лианозовски район

Друг уютен парк в жилищен район в северната част на Москва, който изглежда фантастично през нощта. Всичко е свързано с огромните арки-портали в стил ар нуво, които вечер светят с ярка бяла светлина на няколко метра в кръг. Там определено няма да се изгубите!

3. Парк „Зарядие“

Legion Media

Едно от най-популярните места в столицата, паркът „Зарядие“ срещу Кремъл, изглежда особено тържествено вечер. Светлините на „летящия мост“ и покривите на амфитеатъра се виждат на стотици метри. Какво по-романтично от разходка по светещата крайбрежна улица на река Москва с изглед към небостъргача на Котелническата крайбрежна улица?

4. Парк „Москва Сити“

Legion Media

Бизнес центърът на столицата вечер става популярно място за разходки. На Пресенската крайбрежна улица има кафенета и ресторанти, а в подножието на небостъргачите може да видите ново обществено пространство: многостепенен амфитеатър и светещ музикален фонтан, който работи целогодишно.

5. Парк „Победа“ в Зеленоград

комплекс ЖКХ Москва

Вечер жителите на най-зеления (и най-отдалечен от центъра) квартал на Москва се разхождат в парка със светещи каскадни фонтани, чиито струи достигат до 8 метра височина. А пешеходният мост над водата в тъмното изглежда като осветена от луната пътека.

6. Пешеходна зона на улица „Самора Машел“

МОСКОВСКИ СЕЗОН

Пешеходна зона с детски площадки и разноцветни шарки по пътеките е скрита между жилищни сгради в югозападната част на Москва. Тук може да се люлеете и на люлка във формата на луна!

7. Градина на астрономите в Соколники

парк „Соколники“

Не е нужно да ходите до планетариум, за да разберете как работи Слънчевата система. В парка „Соколники“ в източната част на Москва може да видите реалистични модели на планети, които изглеждат особено впечатляващи през нощта. Всички звезди и орбити са подчертани в различни цветове, за да образуват пътеки за ходене.

И не подминавайте алеята с арки близо до главния вход – това е най-доброто място в парка за селфита с приятели!

8. Централните булеварди на Москва

Константин Кокошкин /Global Look Press

Московският пръстен от булеварди със светещите си дървета, чугунени фенери и луминисцентни арки е идеален за дълги разходки в града. Включва 10 булеварда с обща дължина 9 км и преминава през най-красивите райони в центъра на столицата. Те минават покрай старите московски къщи, в които някога са живели видни художници и писатели – на много от къщите има паметни плочи.

Лутането из сградите с красива архитектура през нощта е несравнимо удоволствие. Тук се провеждат панаири и градски събития всеки сезон. Особено красиво е, разбира се, през зимата, когато дърветата и пътеките са украсени с лампички.

Статията използва материали от уебсайта на програмата на кмета на Москва „Моят район“, която създава равни условия за развитие на градските квартали.

автор: АННА СОРОКИНА

източник: bg.rbth.com

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest