Определиха „руската месомелачка“ като едно от най-страшните оръжия в света

Бойната машина „Терминатор“, която „чуждестранните професионалисти“ наричат „руската месомелачка“, е една от най-страшните разновидности на оръжие в света, твърди вестник „Звезда“.

Изданието напомня, че машината е способна да се представя както в група за огнева поддръжка, така и като самостоятелна бронетанкова единица. Тя е създадена на базата на танково шаси с комбинирана предна броня и блокове динамична защита. „Страшните 44-тонни [машини] съответстват по маса на класическия Т-72 във всичките му модификации“, пише вестникът, цитиран от „Лента“.

„Терминаторът“ е снабден с двойка 30-мм автоматични оръдия 2А42 с боекомплект от 900 снаряда, 7,62-мм картечница ПКТ, четири пускови контейнера на комплекс „Атака-Т“ с управляеми ракети 9М-120 и автоматични 30-мм гранатомети АГ-17Д. „Тази машина има широк диапазон за обсег на стрелбата – от няколко стотин метра до шест-седем километра“, пише изданието.

„Звезда“ отбелязва, че „Терминаторът“ трябва да стане прототип на боен робот, способен да води битки без човешко участие.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest