Общество

Опасно кацане на самолет в Сочи заради бурен вятър

Самолет не успя да се приземи на летището в Сочи от първия път поради бурен вятър.

Неуспешното кацане е заснето на видео, публикувано от Instagram акаунта @sochi__today, отразяващ живота в курортния град, пише „Лента“.

На публикуваните в мрежата кадри се вижда снижаването на самолета, чиято маневра е затруднена от поривите на вятъра, достигащи 30 м/секунда. Почти докосвайки пистата, лайнерът излита отново за втори опит.

Опасното кацане удиви интернет потребителите – абонатите се възхитиха на работата на пилотите. „Истински професионалисти, напук на всички ветрове!“, „Да тръгнеш за втори опит е правилното решение в такава ситуация“, „Спрями ми дъха. Браво на пилотите, че за секунди могат да вземат правилното решение“, написаха те.

Някои споделиха своите емоциите си от видяното. „Това е много страховито“, „Ако бях в този самолет, щях да плача от страх“, „Звукът на турбините спира дъха“, отбелязват потребителите.

Други пък написаха иронични коментари под публикацията. „Ако го приемете като неочаквно пътешествие, тогава даже е нищо“, пишат от „Фабрика за летящи тухли“.

На 17 януари властите в Сочи издадоха спешно предупреждение заради обилните снеговалежи. Спасителите посъветваха гражданите и туристите да внимават при излизане навън.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest