Общество

Онлайн курс помага на българи за справяне със стреса

Предстои тридневен онлайн курс по медитация, чрез който да бъдат преодолени последиците от увеличаващия се напоследък стрес сред населението, вследствие на пандемията от Covid-19. Организираното от българския клон на международната фондация „Изкуството да живееш“ събитие, ще се проведе от  7 до 9 май. Лектор на онлайн курса „Изкуството на медитацията“ е Бану Нарaсимхан. Тя е сестра на популярния в цял свят Гурудев Шри Шри Рави Шанкар – съвременен духовен водач и инициатор на образователни, хуманитарни и благотворителни проекти по цял свят, както и основател на международните хуманитарни организации Фондация „Изкуството да живееш“ и Международна асоциация за човешки ценности.

По данни на Световната здравна организация, близо 37 милиона души в Европа страдат от тревожност, а над 44 милиона се оплакват от депресия. У нас според Националния център по обществено здраве и анализи 14,5 процента от хората са страдали от психични разстройства през 2020 година. След глобалната пандемия от Covid-19 се очаква статистиката да отчете още по-тревожни данни за психичното здраве на хората по цял свят.  А паник атаките в България през последните няколко месеца са се увеличили драстично.

Преодоляването на част от тези проблеми се постига чрез медитации. По време на курса ще бъдат показани медитативни практики, с които да могат да бъдат овладени навреме състоянията на притеснение. Бану Нарасимхан ще засегне техниката за медитация Сахадж Самади, която помага за отпускане на ума, освобождаване на дълбок стрес, зареждане с енергия и свързване с източника на радостта вътре в нас. След този курс, всеки сам ще може да прилага наученото сам. Медитацията успява да фокусира съзнанието към полезното и здравословното, да „изгони“ вредни мисли, да генерира позитивна енергия.

За онлайн курса можете да се запишете тук: https://bit.ly/3ukwk3L

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest