Общество

Обявиха московското летище „Внуково“ за най-доброто в Европа в своята категория

Летище „Внуково“ получи високата награда ACI EUROPE Best Airport Awards 2021 в категория транспортни хъбове, обслужващи от 10 до 25 млн. пасажери годишно.

Тържествената церемония по награждаването се проведе в Женева, Швейцария, пише „Вести“.

„Внуково“ стана първото руско летище, което получава тази престижна награда за последното десетилетие.

От летището отбелязаха безопасността на превозите, възстановяването на трафика и развитието на маршрутите в сложния за всички авиоотрасли период на COVID-19.

„Благодаря на пасажерите, които избраха нас за своите пътешествия и високо оцениха всички усилия, положени от летището за обезпечаване високото ниво на сигурност и комфорт. Стремим се да отговорим на очакванията на нашите клиенти и ценим тяхното мнение. От началото на 2020 г. летището участва в програмата ASQ Departure, дори в период на ограничение на авиотранспорта, за което получи световно признание от ACI World’s Voice of the Customer. Благодаря на авиокомпаниите за съвместната работа и устойчивото развитие, насочени към справяне с предизвикателствата на днешния ден“, каза заместник-генералният директор по търговията на АД „Международно летище „Внуково“ Антон Кузнецов.

Въпреки пандемията, през 2021 г. летището разшири маршрутите в мрежите на вътрешноруските и международните полети. За 10 месеца са транспортирани над 15 млн. пътници. Преди коронавируса от летището пътуваха около 24 млн. пасажери.

Наградата ACI EUROPE Best Airport Awards 2021 е една от най-престижните в индустрията. Победителите се избират от експерти, сред които представители на Европейската комисия и Европейската конференция за гражданска авиация.

Летищата се класират по показатели като обслужване на клиенти, сигурност, екологичност, местна търговия на дребно и други критерии. Наградата се присъжда за 17-та поредна година.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest