Общество

Обявиха финалистите на Наградите “НАТФИЗ НАЙ-НАЙ-НАЙ” 2021

НАТФИЗ обяви финалистите, които ще се борят за годишните награди “НАТФИЗ НАЙ-НАЙ-НАЙ“!

Елеонора Иванова, Жаклин Даскалова, Климентина Фърцова, Мелин Ердинч, Никол Оташлийска и Сияна Начева ще се състезават в категория „Най-добра актриса за Драматичен театър“. В мъжката половина на същата категория ще се съревновават Александър Григоров, Ахмет Исмаил, Владимир Солаков, Недялко Стефанов и Ясен Атанасов.

Приза за най-добра актриса в категория „Куклен театър“ ще си оспорват Боряна Иванова, Маринела Георгиева и Нелина Михайлова, а сред мъжете – Андрей Иванов и Росен Иванов.

Номинациите в останалите категории са разпределени както следва: Ивана Пунчева и Мартин Спасов – „Театър на движението (Танцов театър)“; Мартин Киряков, Надя Панчева и Стефани Христова – „Режисура за Драматичен театър“; Георги Бараков, Катрин Красимирова и Никол Мечкарска – „Сценография (Сценичен и екранен дизайн и Сценография за куклен театър)“; Александър Христов и Румяна Моллова – „Театрознание“; Бюрхан Керим и Димитър Илиев – „Режисура в сценичните изкуства“ (магистри); Гергана Трайкова и Коле Китанов – „Режисура в куклено-театралните практики“ (магистри); Любомир Колаксъзов, Петромил Денев и Славена Зайкова – Мениджмънт в сценичните изкуства и индустрии (магистри).

Станаха известни и носителите на наградата в категория „Най-добро представление“, които ще останат в репертоара на Театър НАТФИЗ и Куклен театър НАТФИЗ през следващия сезон. Това са „Суматоха“, „Кукли сме ние“ и „Момче и вятър“.

Наградите „НАТФИЗ НАЙ-НАЙ-НАЙ“ са първият отличителен знак в професионалното развитие на абсолвентите от НАТФИЗ. През последните 16 години те се обявяват и връчват на официалната церемония по дипломирането на студентите. За тях се състезават абсолвентите от съответния випуск. Номинациите за наградите „НАТФИЗ НАЙ-НАЙ-НАЙ“ се определят чрез референдум, с тайно гласуване, от всички членове на факултет „Сценични изкуства“ – преподаватели и студенти, от над 350 души.

Носителите на „НАТФИЗ НАЙ-НАЙ-НАЙ“ се определят чрез федеративен принцип на гласуване, от БОНЗА – Борд за определяне наградите на завършващите.

Автор и създател на статуетките „НАТФИЗ НАЙ-НАЙ-НАЙ“ е проф. Богомил Николов Димитров – преподавател в катедра „Метал“ на НХА.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest