Нурмагомедов каза, че е щастлив да напусне UFC

Хабиб Нурмагомедов се завърна в Махачкала. След пристигането си той каза пред журналисти, че е изпълнил мисията си в UFC и се намира на върха.

„Дейна [Уайт] иска да се бия, да се представям, да печеля пари. Това е самият връх в кариерата ми, ще има много пари за битки. Но съм много щастлив, че взех такова решение и смятам, че това е най-подходящият момент“, каза Нурмагомедов, цитиран от сайта 360tv.ru.

Той подчерта, че не всеки може да си тръгне на върха на кариерата си, но той го направи. Боецът отбеляза, че след две години или малко по-късно все пак щяло да му се наложи да вземе такова решение. Сега обаче Нурмагомедов разбира, че той наистина е най-добрият в този спорт.

„Днес бях поставен на първо място сред бойците, независимо от тегловната категория. Мисията ми е изпълнена“, отбеляза руският боец.

Хабиб Нурмагомедов на 24 октомври се срещна с американеца Джъстин Гейджи и спечели. След битката руснакът обяви, че напуска професионалния спорт. Обещал да го направи заради майка си. По време на кариерата си спортистът никога не е губил. Има 29 победи. Доскоро Нурмагомедов беше трениран от баща си, но Абдулманап Нурмагомедов наскоро почина от усложнения от коронавирус.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest