Общество

Няколко страни поръчаха руското лекарство от коронавирус

Русия започна да доставя лекарството от коронавирус „Авифавир“ в Беларус.

Министерството на промишлеността и търговията получи заявки за лекарството от Европа, Латинска Америка и Азия.

„Наблюдаваме сериозен интерес към лекарствата, разработени в Русия. За антикоронавирусния ‘Авифавир’ постъпиха заявки от страните от ОНД, Латинска Америка, Европа и Югоизточна Азия“, заяви министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров, цитиран на сайта стопкоронавирус.рф.

Министърът добави, че лекарственият продукт „Левилимаб“ също има висок потенциал. Лекарите използват този препарат за лечение на тежка форма на пневмония, съобщават от „360 ТВ“.

По-рано Фондът за директни инвестиции (РФПИ), заедно с група от компаниите „ХимРар“, започнаха да изнасят „Авифавир“. Лекарството е получено от Беларус и 35 руски региона. Лекарството от коронавирус е регистрирано в Русия на 29 май. Експертите очакват, че страната ще може да произвежда до 300 000 курса на препарата за месец.

Общо руските лекари са потвърдили 700 792 случая на коронавирусна инфекция. Числото на излекуваните пациенти е 472 511, а починалите след заразяване са 10 677 души.

Към 8 юли в Московска област са проведени 1 139 658 лабораторни изследвания за наличието на коронавирус у хора, включително тези, идващи от страни, които са в неблагоприятно състояние заради коронавирусната инфекция. Изследванията на нова коронавирусна инфекция (COVID-19) се извършват на базата на ФБУЗ „Център по хигиена и епидемиология в Московска област“, на базата на лаборатории на държавни медицински организации, а здрави индивиди се изследват на базата на недържавни лаборатории.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest