Новите ЗРК „Бук-М3“ застъпиха на бойно дежурство

Новите зенитно-ракетни комплекси (ЗРК) „Бук-M3“, дислоцирани в Алтайския край, застъпиха на бойно дежурство.

На съвременните бойни машини предстои да изпълняват задачите по охрана на въздушното пространство на територията на Централния военен окръг (ЦВО), пише ТВ „Звезда“.

След застъпването на ЗРК алтайското съединение пет пъти увеличи бойните си възможности, за което дори не стана нужно да се разшири щатът на длъжностния състав. Личният състав на съединението, дислоцирано в Бийск, по-рано премина преквалификация за „Бук-M3“.

След това разчетите извършиха стрелба на полигона „Капустин Яр“ в Астраханска област и бяха прехвърлени в пункта за постоянна дислокация. Там специалистите изпълниха всички необходими работи по техническото обслужване.

„Отличителна черта на комплекса е, че неговата огнева способност дава възможност да се поразяват всички съществуващи и перспективни летателни апарати“, обясни временно изпълняващият длъжността командир на алтайското съединение за противовъздушна отбрана (ПВО) подполковник Игор Семьонов.

ЗРК „Бук-М3“ позволява прехват на практически всички крилати ракети и аеродинамични цели. На пусковата установка са разположени 12 ракети, а на самоходната установка – шест. 

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest