Новите руски изтребители МиГ-35 ще могат да кацат в автоматичен режим

Планира се дадената система да бъде внедрена както в съвременните, така и в перспективните авиационни комплекси на „МиГ“.

Най-новите руски изтребители МиГ-35 ще могат да кацат в безпилотен режим. Съответната технология вече е създадена. Това съобщиха от пресслужбата на корпорация „МиГ“, част от Обединената авиостроителна корпорация.

Инженерите на „МиГ“ успяха да получат патент за система за автоматично управление на самолета при кацане на писта. Този цифров комплекс цели да повиши безопасността при пилотиране в сложни метеорологични условия. Това позволява на летците да излязат на глисада в автоматичен режим и за по-кратко време. Освен това системата позволява да продължи снижаването до поява на видимост.

„Новата технология ще намери приложение в самолетите МиГ-29М/М2 и МиГ-35“, гласи съобщението, цитирано от ТВ „Звезда“.

Според генералния директор на корпорацията Иля Тарасенко дадената система предстои да бъде внедрена както в съвременните, така и в перспективните авиационни комплекси на „МиГ“. Вече се работи над това.

„Едни от главните приоритети на нашите инженери са безопасността и максималната ефективност при употребата на авиационна техника“, добави Тарасенко.

Новата разработка включва още редица иновационни блокове и системи, включително и навигационно-измерителен комплекс.

Pin It on Pinterest