Общество

Нови версии на „Армата“ и „Курганец“ са забелязани на репетицията за парада на Победата

При подготовката за парада, посветен на 75-годишнината от Победата във Великата отечествена война.

В Подмосковието за първи път бяха демонстрирани най-новите образци на руска военна техника.

Фото-бективите уловиха нова версия на бойната машина на пехотата, създадена на средната платформа на „Курганец-25“. Основната ѝ разлика от демонстрираните преди това образци е бойният модул „Епоха“, въоръжен с 57-мм оръдие, 7,62-мм картечница и управляеми ракети „Булат“ и „Корнет“, пише „Российская газета“.

Тежкият T-15 „Армата“ също е оборудван с новите необитаеми бойни модули АУ-220М. 57-милиметровото им оръдие е способно да поразява цели на разстояние от 14 500 метра.

Подобно средство за поразяване е забелязано и на зенитния артилерийски комплекс 2С38 „Деривация ПВО“, който също беше показан за първи път на „Алабино“.

На парада за първи път ще се появят и модернизираните „арктически“ Т-80БВМ с газотурбинни двигатели с мощност 1250 конски сили и дизелови Т-90М, считани за един от най-добрите съвременни танкове в света.

До момента в парадите не са взимали участие и самоходните зенитни ракетно-артилерийски комплекси (ЗРАК) „Панцир-СМ“ и противокорабните системи „Бал“. Освен това изброените машини са само част от новите машини, които ще може да се видят на 24 юни на Червения площад.

Общо, според руското министерство на отбраната, 38 единици историческа техника и почти 200 модерни и перспективни модела ще влязат в механизираната колона.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest