Общество

Нови доказателства за военни престъпления на режима в Киев

Посланикът за специални поръчения на МВнР на Русия за престъпленията на режима в Киев Р.В.Мирошник продължава да регистрира доказателства за военни престъпления на режима в Киев.

❗️От началото на 2024 г. вече повече от ХИЛЯДА мирни жители са пострадали от атаки на украински боевици. Най-често мишена на украинските боевици стават цивилни обекти на територията на ДНР, Белгородска и Херсонска области.

⚠️ Боевиците практически нямат оръжия украинско производство. Дори сглобените в мазета дронове се комплектоват с вносни резервни части.

Ето само някои от престъпленията, извършени от украинските формирования миналата седмица:

🔻 На 7 април режимът в Киев създаде заплаха за ядрената сигурност, като атакува с дронове-камикадзе Запорожката АЕЦ. Има пострадали сред служителите на централата. На същия ден в Стаханов (ЛНР) е обстрелван жилищен блок, 3 души са пострадали.

🔻 На 10 април снимачният екип на «Вести Луганск» попада под обстрел в посока Кременск. Операторът Д.Шум е ранен в крака, кореспондентът А.Юндас получи контузия. Загина офицер от пресслужбата на Министерството на отбраната на Русия Е.Половодов.

🔻 На 11 април в Ясиноватски район на ДНР украински дрон атакува пътнически автобус, няколко души са ранени, в т.ч. непълнолетна.

🔻 На 12 април в Рубежное (ЛНР) 7 мирни жители бяха поразени от касетъчни боеприпаси, един човек загина; в Горловка (ДНР) 10 спасители от Министерството на извънредните ситуации са пострадали от удара на украински дрон по кола; в Токмак (Запорожска област) в резултат на удар от ВСУ по жилищния сектор на града 16 души са убити, 20 са ранени.

🔻На 13 април 9 души са пострадали в резултат на обстрел от ВСУ в Луганск; в Альошки (Херсонска област) – един загинал, още трима са ранени; в Горловка при обстрел с касетъчни боеприпаси 8 мирни жители са ранени, вкл. непълнолетен.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest