Общество

Новата книга на ген. Леонид Петрович Решетников “В сенките и на светло. Жизненият път на един разузнавач“ излезе преведена на български


За мен това не е просто книга, това е книгата на най-големия Българофил на нашето време.

Книга-изповед на човека и приятеля, който въпреки предателствата и трудностите, упорито бомбардиращи нашето ежедневие, остава верен на България и Русия, верен на каузата нашите народи да бъдат заедно в добро и зло по пътя на общата мисия да бъдат трансмисия между Изтока и Запада. Без такава трансмисия двата полюса – Изток и Запад, са на път да разрушат всички мостове помежду си и да се унищожат взаимно.
Препоръчвам на всички, и на русофилите, и на русофобите в България, да се запознаят с изповедта на съвременния граф Игнатиев, както справедливо е назован генерал Решетников от нашия общ приятел професор Станислав Станилов .
Щастлив съм , че познавам Русия през очите и душата на Леонид, убеден съм , че след прочитането на разказа за живота, написан от самия автор, много от вас ще намерят и преосмислят част от себе си, ще си отговорят на въпроса, защо днес Русия постъпва така, а не иначе. Това, което на пръв поглед прави днес Русия, е непонятно за много наши съвременници, особено за евроатлантиците. Убеден съм, че след прочитането на книгата много от случващото се днес ще стане разбираемо за широката публика.
С увереност мога да кажа, че обичта на автора към древните, съвременните и надявам се да бъдем достойни да има и бъдещи България и Русия, минава през решителните, ясните и категорични позиции, които
всички ние заемаме и глаголим днес. Именно така изразява тезите си и позицията си авторът в тази книга – ясно, смело и категорично.
В началото беше словото, се казва в нашата свещена книга Библията. Думите на генерал Леонид Петрович Решетников оттекват като ехо в забуления от многословие съвременен информационен фон. Със своето слово авторът глаголи истина, без която много от съвременните събития и процеси остават неразбрани. Пожелавам на книгата успех и попътен вятър.
Мойто скромно мнение е, че книгата “В сенките и на светло. Жизненият път на един разузнавач“ с автор Леонид Петрович Решетников е предназначена за тези, които търсят правдата в забуления от мъгла съвременен многословен, но вече състоял се многополюсен свят .

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest