НОВА ЕВРОПЕЙСКА СТРАТЕГИЧЕСКА ИНОВАЦИОННА ПРОГРАМА КЪМ СЕКТОРА НА КУЛТУРАТА И ТВОРЧЕСКИТЕ ИНДУСТРИИ

Европейският институт за иновации и технологии (EIT) приветства политическото споразумение, постигнато между Европейския парламент и държавите-членки на ЕС относно новата Стратегическа иновационна програма 2021 – 2027 г. Новата стратегия на EIT представя създаването на нова Общност за знания и иновации (KIC) в областта на културата и творческите индустрии. Това ще създаде нови възможности за предприемаческо образование, иновации, създаване на бизнес организации и катализиране на следващото Европейско поколение.

1.jpg

Проф. д-р Лидия Върбанова, ръководител на Магистърската програма по мениджмънт на сценични изкуства и индустрии в НАТФИЗ, ще модерира онлайн уеб семинар на Европейско ниво за обявяване на тези нови възможности. Семинарът е на 21 април 2021 г. – световният ден на творчеството и иновациите.

1lv_creative-ukraine-forum-2018.jpg

Участниците в семинара ще се запознаят с иновационния подход на EIT. Програмата на семинара включва кратки представяния от: Мануел Хейтор, португалския министър на науката, технологиите и висшето образование; Ева Кайли, член на Европейския парламент; Вивиане Хофман, заместник-генерален директор на ГД „Образование и култура“ към Европейската комисия; Катрин Магън, ръководител на отдел „Културна политика“ към Европейска комисия, и Мартин Керн, директор на EIT.

Ще бъдат представени и основните етапи на поканата за представяне на предложения на EIT, както и дискусии за това как да се подготвите за предстоящия конкурс за проекти. Прочетете подробния дневен ред на събитието тук. Участниците ще могат да общуват с лекторите под формата на въпроси и отговори, както и кратки анкети.

Pin It on Pinterest