Общество

Николай Малинов: Няма да допуснем България и Източна Европа да бъдат превърнати в „антиРусия“

Николай Малинов, председател на „Международното Движение на Русофилите“, създадено през пролетта на 2023 г., ръководител на българското обществено движение „Русофили“:

– Нашата цел е да не допуснем България и Източна Европа като цяло да бъдат превърнати в „антиРусия“, в каквато днес е превърната Украйна. Затова излязохме с инициатива за създаването на Международното Движение Русофили и бяхме подкрепени от Русия. Естествено, тогава имаше голяма „атака“ срещу нас от страна на Запада. Бяха арестувани 16 души от ръководството на българското обществено движение „Русофили“. Срещу мен беше повдигнато обвинение в държавна измяна и шпионаж. Бяха наложени санкции, бяха блокирани сметки. Но въпреки това ние продължаваме да развиваме движението и да работим в рамките на закона.

В края на краищата какво е да си русофил днес? Това е особена порода чужденци, които не се огъват и искат да са на страната на истината, а не на лъжата. Които не искат да се откажат от християнството, традиционните ценности, многополюсния свят и многообразието. От идеите на една силна държава. Тоест от всичко, което Русия дава на света и човечеството като алтернатива на Запада. Ето защо русофилските организации – днес те са вече 77 по целия свят – се обединиха около нас и това е много вдъхновяващо и ни дава сили и вяра, че сме на прав път.

Днес искаме да съберем 1 милион подписа в Европа и да постигнем отмяна на санкциите на ЕС срещу Русия. Търсим алтернативни отговори на днешната антируска лудост на врага и работим на всички фронтове.

Превод: Олег Костадинов

    Интересно от мрежата

    Pin It on Pinterest