NI посочи преимуществата на руския Т-90

Всички варианти на руския Т-90 са базирани на проверени с времето технологии, които постоянно се усъвършенстват.

Това е дяволски добър танк, който има големи възможности и продължава да служи в различни страни по света.

Това смята редакторът на списание The National Interest Калеб Ларсън.

Семейството на Т-90 е съчетание от старо и ново: корпусът на Т-72 е комбиниран с по-съвременния Т-80. При това конструкторите не са се отказали от традиционните още от времето на Втората световна война стандарти: низкопрофилният корпус и куполът правят машината сложна мишена. Голямата компактност, в сравнение с M1 Abrams и Leopard, е постигната благодарение на автоматичната система за зареждане, която позволява управлението на танка без четвърти член на екипажа.

„Невисоката цена е още една силна страна на Т-90. При това за толкова достъпна по цена танкът се отличава с много ефективна броня. През 2016 г. се появиха кадри, заснети в Сирия, на попадение на ракета TOW в Т-90. Защитата на машината ‘Контакт-5’ взриви ракетата и спаси танка от унищожение“, пише Ларсън.

Авторът отбелязва, че последната към момента модификация – Т-90МС – се отличава с повишена динамика и управляемост, способност да преодолява различни препятствия, както и съвременно ниво на защита и издръжливост, цитира „Российская газета“.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest