Невероятни кадри от тренировките на пилотажните групи в Подмосковието

Самолетите на двете пилотажни групи се различават от бойните самолети по характерната си окраска.

Изтребителите Су-35 и Су-30СМ в световноизвестната окраска на пилотажната група „Русские витязи“ излетяха в небето над Кубинка в Подмосковието с бомби, монтирани на пилони, пише ТВ „Звезда“.

В тренировката участваха и летци от пилотажната група „Стрижи“. Те изпълниха учебно-бойни задачи на изтребители МиГ-29.

„Русские витязи“ е единствената пилотажна група в света, която лети на тежки изтребители.

Трябва да се подчертае, че „Витязите“ изпълняват висш пилотаж на серийни образци на военни машини и редовно потвърждават уменията на военните пилоти. Групата е сформирана през 1991 г. на базата на 1-ва авиационна ескадрила на 234-и гвардейски смесен авиационен полк „Проскуров“, базирана в подмосковското летище в Кубинка. Изпълнява групови и единични полети на многоцелеви високоманеврени изтребители Су-27П и Су-27УБ. През 2016 г. групата започна експлоатация на нови самолети Су-30СМ. През 2019 г. получи и нови Су-35С.

„Стрижи“ е авиационна група за висш пилотаж на ВВС на Русия. Изпълнява групови и единични полети на многоцелеви високоманеврени изтребители МиГ-29.

Заедно с „Русские витязи“, „Стрижите“ изпълняват уникална фигура на „Кубински брилянт“, когато девет изтребителя Су-30 и МиГ-29 летят едновремено в смесена формация.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest