Общество

Нека да помогнем доброто да се разпространява

4 ИДЕИ ЗА БЛАГОРОДНИ ДАРИТЕЛСКИ КАМПАНИИ СЪС СМИСЪЛ И КАУЗА ЗА КОЛЕДА

Живеем във време, в което сякаш сме напълно погълнати от заниманията ни пред компютрите и с мобилните телефони. Време, в което се сещаме да бъдем сърдечни и да правим добрини само по Коледа. Да бъдеш милостив към нуждаещите се не означава само да дариш определена сума пари. Хубаво е да помним през цялата година, че има хора, на които можем да помогнем като доброволци и с нашите умения, знания и способности. Да се помага бързо и по най-добрия начин е една от основните задачи на благотворителността.

Ето няколко идеи, с които може да променим света около себе си да стане по-добър:

Зарадвай с подарък за Коледа деца и възрастни, избягали от войната в Украйна

В „Ариана“ живеят 18 деца на възраст между 1.5 години и 18 години, техните майки, баби и дядовци, както и 8 самотни жени между 53 и 83 години. Можеш да изпратите пакетче по куриер до хотел „Ариана“ в Китен или офис на Спиди в Приморско.

Тук ще намериш списък с всички бежанци, настанени в хотел „Ариана“ в Китен, както и на каква възраст е всеки от тях.  Можеш да изпратиш и каквото друго прецениш. Всичко ще бъде прието с вълнение и благодарност!

Дари храна на бездомни и крайно бедни хора от Пловдив

Влошено здраве, психични проблеми, напреднала възраст или липса на дом – това са част от причините, които ежедневно поставят стотици хора в Пловдив пред невъзможността да си осигурят и/или приготвят храна.  

Вече повече от 10 години католическата организация „Каритас Витания“ протяга ръка именно към тях – нуждаещите се, самотни и изключени от обществото деца и възрастни в региона.
Набират се дарения на консервирани готови ястия и продукти с дълъг срок на годност.

Можеш да занесеш даренията си с куриер или лично в центъра на бул. “Княгиня Мария Луиза” №3 в Пловдив след  предварителна уговорка на телефон 089 958 1637 (Татяна Джумеркова).

Помогни със сортирането, опаковането и раздаването на коледни подаръци за деца в нужда

Всеки ден до 30 декември в пункта им в квартал Слатина трябва да действат поне по 10 чифта ръце, за да се справят с всички дарения. Паралелно с това тече и организация за раздаването на подаръците и всеки, който има личен транспорт и желание, може да се включи според възможност

Виж повече информация и контакти тук

Подкрепи възрастни хора и семейства в нужда от Монтанско с пакет храна за Нова година

Подкрепи възрастни хора и семейства вВече три месеца фондация „Добро за всеки“ се грижи за спокойствието и по-добрия живот на 75 домакинства в затруднено положение от монтанските села Замфирово, Ягодово и Боровци, като набира и раздава хранителни продукти.

В тази таблица с наличности, може да се ориентирате от какво има най-голяма нужда в текущия момент.

Изпрати пакет по куриер за своя сметка до офиса на фондация „Добро за всеки“ в софийския ж.к. Младост 3. Или повече информация на: dobrozavseki.bg

Ако можете да помогнете, направете го без размисли и страх

Когато помагате на някого, правете го изключително за себе си. Ако човек се обърне към вас с проблем и вие го решите, то благодарение на вас проблемите във вселената са станали с един по-малко. Основният принцип на филантропията е, че когато човек помага на някого, няма ограничения за възраст, диагноза, гражданство, националност или религия.

Необходимо е да се формира култура на благотворителна помощ в гражданското общество. Нужно е то да осъзнае нуждата от провеждане на редовни дарителски акции за подкрепа, както на крайно нуждаещи се от спешна медицинска помощ, така и от иницииране и реализиране на образователни, социални, културни и други проекти.

Всяка кауза си струва! Включи се и ти!

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest