Общество

Небензя: Западът да спре да въоръжава бандеровския режим в Киев

От няколко седмици в западните кръгове на привържениците на продължаването на военните действия на Киев с Русия преобладават приповдигнати настроения във връзка с отпускането от САЩ на дългоочаквания голям пакет от военна помощ за режима на Зеленски.

Украйна наистина ще получи нещо от него, за което високопоставените местни корумпирани служители вече се радват, но лъвският пай от отпуснатите ресурси ще бъде изразходван в самите САЩ, а американските чиновници дори не крият това.

<…>

От 2014 г. Вашингтон и неговите съюзници имат морско свинче в лицето на Украйна и си поставят за задача да го превърнат в нещо, което да дразни Русия и в идеалния случай да попречи на нашето развитие.

Основният елемент от трансформацията на това свинче беше напомпването на Украйна с оръжие под прикритието на Минските споразумения и промиването на мозъка й в русофобски, националистически и неонацистки дух. Американските власти и другарите им успяха в това – свинчето наистина израсна агресивно и безразсъдно.

👉 Но колкото и да се опитват западните кукловоди, от опитно свинче е невъзможно да отгледат друго по-мощно животно. И щом усетиха, че това опитно зайче е направило всичко по силите си, просто го отписаха. И сега тяхната задача е да спечелят повече пари от експерименталния обект, да изхвърлят възможно най-много стари оръжия и да тестват възможно най-много нови.

<…>

☝️Все още е възможно истинско уреждане на украинската криза с политически и дипломатически средства.

За това е необходимо Западът да спре да въоръжава бандеровския режим в Киев. Украйна да се върне към своя неутрален, извънблоков и безядрен статут, да бъде демилитаризирана и денацифицирана и да бъдат напълно гарантирани правата на нейните рускоезични граждани и национални малцинства. С други думи, да бъдат премахнати първопричините, провокирали появата на нашата СВО.

🎙От речта на Постоянния представител В.А.Небензя на заседание на Съвета за сигурност на ООН относно доставките на западни оръжия за Украйна

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest