Общество

Не се жени заради химията !

Ожени се, но заради характера и ценностите!

И Любовта ще е трайна …

Понякога хората бъркат влюбването с Любов! Да кажа нямат нищо общо. Понякога може и да съвпаднат , но това са две неща без пресечна точка. На мен ми отне години, за да заобичам, дълбоко и истински!

Спомням си когато бях на 19, моят мъж ми беше казал : “Ох, ще посветя остатъка от живота си, да те накарам да ме заобичаш! “ Тогава не разбирах какво е това, но сега знам! Сега знам, че Любов не е пеперуди в стомаха и влюбване. Любовта не е магия, а работа! Работа си е и от двете страни любовта и то много сериозна! И това е номер едно – не се жени, заради химия, а за общи ценности! Гледай неговите действия, не думи! Постоянството му в действията, последователността. Под действия разбирай – грижата му за теб и какво дава за теб! Когато имаш проблем какво той прави! Скача ли на мига да помага или философски разсъждава без да се помръдне! Имам една клиентка, на която майката ходеше на химиотерапия. И когато тя спомена на кандидат съпругът си, че сега не е моментът те да ходят по срещи, защото тя трябва да се грижи за майка си, той каза : “ок срещите ще ги заместим с химиотерапиите и така ще съм и аз до теб, и ще съм полезен за вас! “ Как ви се струва? Дали този мъж си заслужава? Между другото цялото ухажване на тези двама души, премина в болниците, но когато всичко приключи беше ясно, с кой ще продължи и защо напред в живота си тази моя клиентка! Така че, не спестявайте трудности на мъжете, за да са с вас! Създавайте им ги, ако се налага! Ако нямате трудности, измислете си проблеми … нека видим кой ще ги реши, кой ще стои, кой ще избяга! И така ще имате отговора на загадката! Химията е най- лошият съветник, когато избирате партньор за живот! Проблемите и тяхното ежедневно преодоляване обаче са най-добрият!

Десислава Илиева – Консултант Любов

за връзка с Десислава Илиева: desislava.coaching@abv.bg и в социалните мрежи: https://www.facebook.com/desislava.ilieva.3304673

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest