Общество

Най-новият руски танк „Армата“ беше тестван в Сирия

Серийните доставки на този танк към войските ще започнат през 2021 година.

Руските военни тестват „Армата“ в бойни условия в Сирия. Денис Мантуров, министър на промишлеността и търговията на Руската федерация, заяви това в ефира на канал „Россия 1“, цитиран от bfm.ru.

Според министъра, в Сирия при бойни условия за „Армата“ е било възможно да се вземат предвид всички нюанси и това ще помогне за формирането на „окончателния вид“ на танка, който ще бъде доставен на руската армия.

Серийни доставки на „Армата“ във войските, според Мантуров, ще започнат през следващата година. „Това (бойно превозно средство T-14 „Армата“) е скъпо, тъй като все още е подложено на редица допълнителни тестове, подобрения, тъй като МО поръча допълнителни технически решения, за да достигне серийното производство през следващата година съгласно договора, който беше подписан“,  каза министърът. С увеличаване на обемите на производство и доставката, разбира се, цената ще намалее, отбеляза още Мантуров.

Освен това министърът каза, че Т-14 ще бъде изнасян в бъдеще. „От следващата година, след като машините вече се доставят масово в министерството на отбраната, ще започнем да работим с чуждестранни клиенти, когато получим експортен паспорт“, каза той, като отбеляза, че вече има предварителни заявки от чуждестранни купувачи.

Ръководителят на министерството на промишлеността и търговията също отбеляза, че изпълнението на договорите за доставка на руско оръжие и военна техника продължава в контекста на разпространението на коронавируса. „Износът на оръжие продължава, изпълняваме всички договори, които бяха подписани по-рано и продължава работата с тези страни, които са заинтересовани да се сдобият с нашето оборудване“, заяви Мантуров. По негови думи въпреки ограниченията на междудържавните въздушни и железопътни комуникации, наложени в борбата срещу разпространението на COVID-19, Русия намира решения за продължаване на доставките на военна техника зад граница. Според министъра последствията от разпространението на коронавируса се отразяват негативно на предприятията във всички сектори на икономиката, но руската отбранителна промишленост започва да увеличава темповете на производство.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest