Общество

“Най мразя меркантилни жени!“

Вчера бях на една среща с приятели. Появи се един господин и започна на говори : “Най мразя меркантилни жени” … и аз го погледнах.

Стана ми интересен след като чух изказването му . Оказа се, че господинът разполага с много пари. Незнайно как. Първото ми впечатление беше за говора му с диалект, който въпреки десетгодишният му престой в София биеше ушите ми . Второто, че по разговорите, които водеше и начина на изказване изглеждаше крайно просташки. За класа, маниери и елементарно възпитание да не говорим. Тотално отсъствие. И си представих как някоя жена трябва да застане до този мъж. Реално аз не виждам той освен пари, какво би могъл да предложи на една жена. И реално една жена да стои до такъв простак, ако не е крайно меркантилна, няма защо. Да не мислите, че на меркантилните жени им е лесно? За пари трябва да изтърпяват какво ли не.
Някой беше написал в мрежата, че има жени които не могат да предложат нищо освен секс. Та по този повод се замислих, че има мъже, които не могат да предложат нищо освен пари. Не е лесно да си меркантилна жена никак дори… ще ти се налага живота ти да преминава примерно с такъв мъж. И както става ясно … всичко, както винаги е платено! Меркантилната жена си е платила цената с душата! Никак не ми се струва лесно да си меркантилна. Даже напротив. Това е много тежка и трудна съдба!
Мъжете може да не обичат меркантилните жени, но меркантилните жени разменят своята душа и тяло за пари ! И аз се питам кой всъщност плаща по-скъпо, този който плаща на жена с парите си или жената, която му продава тялото и душата си?

Десислава Илиева – Консултант Любов

за връзка с Десислава Илиева: desislava.coaching@abv.bg и в социалните мрежи: https://www.facebook.com/desislava.ilieva.3304673

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest