Общество

Най-добрите места за селфита в Москва

На тези места определено ще се получат най-добрите снимки от столицата.

Къде в Москва можете да се почувствате като в Сентръл Парк в Ню Йорк? Как да видите целия град от една наблюдателна площадка и какво може да бъде необичайно в обикновен бизнес център?

  1. Плаващият мост в Зарядие

Legion Media

Паркът Зарядие се намира в самия център на Москва, близо до Червения площад. Плаващият мост под формата на буквата V се издига над р. Москва и от правилния ъгъл в кадъра може да влезе Кремъл или сталинския небостъргач на Котелническия насип.

Александър Авилов/Moskva Agency

На моста винаги има много хора, така че ще се наложи да се постараете да направите снимка без странични хора.

  1. Наблюдателната площадка на Врабешките хълмове

Марина Лисцева/ТАСС

Намира се точно срещу главната сграда на Московския държавен университет и предлага панорамна гледка към Москва. Оттам можете да видите „Москва Сити“, Белия дом (сградата на правителството на Руската федерация), стадион „Лужники“, Сталинските небостъргачи и Новодевичския манастир.

Максим Блинов/Sputnik

От площадката ще направите снимка на фона на цяла Москва, а след това можете да се обърнете и да направите снимка на фона на Московския държавен университет.

  1. Кремъл в Измайлово

Максим Блинов/Sputnik

Този миниатюрен кремъл е създаден през 2003 г., а днес тук можете да видите храм, работилници, музеи и кафенета. Входът на територията е безплатен, така че можете да направите снимка на фона на всяка от сградите на комплекса.

Ако искате целият кремъл да бъде в кадъра, застанете на бяло-червения пешеходен мост.

  1. Красногвардейските езера

Кирил Зиков/Moskva Agency

Станали модерна локация за снимки, те напомнят на мнозина на Сентръл Парк в Ню Йорк с комбинация от зеленина и високи сгради. За да добър ъгъл, отидете до дървената платформа близо до езерата, застанете по-близо до парапета и проверете дали зад вас има постройка.

  1. Наблюдателна площадка на кулата „Федерация“

Александър Вилф/Sputnik

Селфи на височина 327 метра и панорамна гледка към Москва можете да имате на наблюдателната площадка на една от кулите на „Москва Сити“ – „Панорама 360“.

Евгений Биятов/Sputnik

Билет за едно посещение струва до 2290 рубли (22 евро) в зависимост от възрастта на посетителя.

  1. Дом на Наркомфин

Виталий Белоусов/Sputnik

Една от най-известните конструктивистки сгради от съветската епоха се превърна в любимо място за модни фотографи. Първоначално сградата е построена за служители на Министерството на финансите на СССР – така е дадено името ѝ. Сега, без екскурзия, само жителите могат да влязат в дома. Но е позволено да правите снимки навън, входът на територията му също е безплатен.

  1. Белият площад

Сергей Бобильов/ТАСС

Всъщност това е името на бизнес центъра, но пространството около него също започва да се нарича така. Мястото е интересно с това, че модерна офис сграда се намира точно срещу църквата на староверците. Ако изберете правилния ъгъл, можете дори да уловите отражението на храма в огледалните прозорци на бизнес центъра.

  1. Artplay

Александър Авилов/Moskva Agency

Оригиналният клъстер е изграден на мястото на бивша фабрика. Тук се намират магазини, кафенета, офиси и учебни заведения. Пространството е украсено с графити и скулптури от съвременни художници. За да поберете по-голямата част от клъстера в кадъра, по-добре е да се изкачите по-високо – например отидете на обиколка на територията с изкачване до покрива.

Но имайте предвид, че екскурзиите не се провеждат всеки ден и билетът трябва да бъде закупен предварително – струва 1500 рубли (15 евро). Без екскурзия можете да се намирате на територията на клъстера безплатно.

  1. Наблюдателната площадка на ЦДМ

Александър Шчербак/ТАСС

На покрива на Централния детски магазин (ЦДМ) е създадена площадка за наблюдение. Благодарение на местоположението му в кадъра ще попаднат почти всички основни забележителности на центъра на столицата. Входът е на шестия етаж, а билетът струва 199 рубли (ок. 2 евро).

  1. Декорите на „Мосфилм“

Сергей Савостянов/ТАСС

Ако вече имате снимка на фона на съвременна Москва, можете да отидете до автентичен павилион на филмовото студио „Мосфилм“. Там ще намерите декоративен комплекс, възпроизвеждащ улиците на Москва и Санкт Петербург от XIX в. Можете да посетите „Мосфилм“ само с екскурзия – като част от голяма сборна група, билетът струва до 750 рубли (7,2 евро).

автор: СОФИЯ ПОЛЯКОВА

източник: bg.rbth.com

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest